Telmo Rodriguez is een van de bekendste Spaanse wijnmakers. Hij is de oprichter van bodegas in Rioja Alavesa (Bodega Lanzaga), Toro, Rueda en sinds 1999 ook in Cebreros. Cebreros is een plaats op de grensplaats van het noorden van het zuiden van Spanje. Een plek waar de koningen van vroeger jachtvelden, olijfgaarden en wijngaarden bezaten. Met name Filips de Tweede was een groot liefhebber van de Albillo Real.

Arrebatacapas

Hoewel de Albillo Real aan de basis staat van de aromatische witte wijn uit de regio, waren het de oude Garnachastokken op de hellingen van de Arrebatacapas, noordwestelijk van Cebreros, die Telmo Rodriguez deden besluiten zich ook te gaan vestigen in Cebreros. De bekende autocoureur Carlos Sainz steunde Telo financieel. In 1999 begon het avontuur met het herstellen van de wijngaarden, waarin graniet en leisteen een belangrijke rol spelen. Vanaf het begin werd hij bijgestaan door Daniel Ramos, die tegenwoordig een eigen bodega heeft in El Tiemblo.

Pegaso van Telmo Rodriguez

Wijnen uit Cebreros vielen in die tijd onder de vrij algemene denominatie van Vino de la Tierra de Castilla y Leon. Telmo Rodriguez heeft zich met anderen ingespannen voor het ontstaan van de D.O. Cebreros. Ondermeer door een uitzonderlijke wijn te maken die recht doet aan de unieke omstandigheden waarin de Garnacha groeit. Tegenwoordig ontdekken de sommeliers van de wereld langzaam het potentieel van de wijn. Puur, elegant, smaakvol. De Pegaso drukt de ruigheid van de regio in finesses uit. Sinds 2017 is de D.O. Cebreros een feit.

CONTACTGEGEVENS

Telefoon: 945 628 315
E-mail: info@telmorodriguez.com
Adres: Finca la PiƱonera, Paraje Santa Leonor, 10-1
Website Telmo Rodriguez