De Sierra de Gredos is een ruig en onherbergzaam gebied. Prachtige beekjes, grillige bergtoppen, kronkelende bergpaden, machtige rotsformaties. Een prachtig decor voor een heerlijke outdoorvakantie. In het gebied kan je je sportieve hart ophalen. Wandelen, mountainbiken, paragliden, vissen en kamperen. En in de winter kan je er zelfs ski├źn! Het is allemaal mogelijk in deze avontuurlijke regio.

Wandelvakantie Sierra de Gredos

Trek de wandelschoenen aan en ontdek de talloze wandelpaden die er zijn. Voor jong en oud, ervaren of onervaren zijn er wandelpaden te vinden. Doorgaans zijn de paden goed begaanbaar en worden ze goed verzorgd door de parkwachten. Voor de mooiste natuurervaringen reis je het liefst van april tot en met juni. Ook qua klimaat is het dan heerlijk, al koelen de nachten behoorlijk af. Als er ’s winters veel sneeuw valt, dan kan dat het hele jaar blijven liggen. Je hoeft geen professionele klimmer of bergwandelaar te zijn om vlak bij de toppen te komen. Vanaf het Plataforma de Gredos zijn er goed begaanbare wandelroutes te ontdekken.

Natuur in de Sierra de Gredos

Ook voor de liefhebber van natuur is er veel te ontdekken in de Sierra de Gredos. Hoog in de bergen kan je steenbokken zien. Ook cirkelen er steenarenden en gieren in de lucht. Lager vind je ook diverse soorten hagedissen, padden en zelfs de wipneusadder.