Hoewel de Sierra de Gredos een onherbergzaam en grillig natuurgebied is, zijn er natuurlijk prachtige plaatsen te ontdekken. In deze plaatsen is het goed toeven. Je hebt er diverse restaurants en uitstekende hotels. Hier een overzicht van een aantal belangrijke plaatsen in de regio.

Ávila

Ávila is de hoofdstad van de gelijknamige provincie. Het is – op een hoogte van ruim 1100 meter – de hoogste provinciehoofdstad van Spanje. Er wonen ongeveer 60.000 mensen in de stad. De stad is beroemd vanwege zijn muur, die de hele binnenstad omringt. De muur is in verschillende fasen van de geschiedenis gebouwd. Het begin van de bouw van de bouw was al bijna duizend jaar geleden, toen Alfonso VI (el Bravo) de eerste steen legde. De muur is nu een belangrijke toeristische trekpleister.

Arenas de San Pedro

Arenas de San Pedro is de hoofdstad van de gelijknamige comarca, ook wel bekend onder de naam Valle del Tiétar. Het is een oud plaatsje waarin de geschiedenis van Spanje te zien is in het straatbeeld. Er zijn bovendien diverse prehistorische vondsten gedaan. Er wonen ongeveer 6500 mensen in Arenas de San Pedro.

Cebreros

Cebreros is een plaats in het noordoostelijk gedeelte van de regio. Er wonen ongeveer 3100 mensen. Om de plaats heen liggen veel wijngaarden. Recent is de D.O.P. Cebreros opgericht.