Als je bij Piedrahíta over de AV-932 de Gredos inrijdt, dan kom je na een tiental kilometers omhoog kronkelen op de Puerto de Peña Negra. In de verte zie je naar het zuiden toe de toppen van de Sierra de Gredos. Aanvankelijk rijd je over een hoogland zonder bomen met ommuurde percelen. Hier, in de frisse berglucht, grazen koeien in kleine groepjes. Van deze koeien is de befaamde Chuleton d’Ávila afkomstig.

In welk dorp je in het gebied ook rijdt, ieder restaurant heeft op het krijtbord de Chuleton d’Ávila staan. De Chuleton is feitelijk de T-Bone, een enorm stuk rundvlees met bot, dat op de grill gegaard is. Van binnen is het nog rauw. Voor de echte Chuleton d’Ávila maakt dat niet uit. Het vlees is zo zacht en mals, dat je het ook rauw kunt eten. Een Chuleton d’Ávila weegt al snel 800 gram. Kortom, verwennerij voor de carnivoor!