Na aankomst op de luchthaven van Madrid wil je natuurlijk zo snel mogelijk naar de Sierra de Gredos. Of je rijdt zelf of je neemt het openbaar vervoer. Uiteraard heb je de meeste vrijheid en flexibiliteit als je een auto tot je beschikking hebt.

Auto huren Madrid

Je kan op Barajas natuurlijk een auto huren. Maar het gaat natuurlijk het snelst als je van tevoren al een auto hebt gehuurd. Bijvoorbeeld bij Avis of bij Hertz. Het zijn niet de goedkoopste partijen, maar ze hebben een degelijke reputatie en belazeren de klant niet. Bovendien heb je snel vervangend vervoer mocht je een geval van pech meemaken.
Tip! Tank de auto weer helemaal vol voordat je de auto weer terugbrengt. Dit scheelt je behoorlijk wat geld.

Openbaar Vervoer

Ook op het Spaanse platteland is het niet slecht gesteld met het openbaar vervoer. Er zijn tussen vrijwel alle plaatsen busverbindingen. Een relatief goedkope manier om de regio te verkennen, bovendien doet de bus veel verschillende plaatsen aan. Op busbud.com vind je de vertrektijden, routes en prijzen.

Daarnaast is het Spaanse spoornet modern en beschikt Renfre – de Spaanse spoorwegen – over hypermoderne treinen. Vanaf Madrid-Barajas ben je bijvoorbeeld al in anderhalf uur in Avila. Bovendien betaal je slechts 13 euro voor een enkele reis. Meer info staat ook op www.renfre.es